top of page

Vízió:

 

A pápai Türr - Alma Mater Alapítvány dinamikus fejlesztése annak érdekében, hogy az  Alapítvány hosszú távon is stabil és megbizható partner és támogató lehessen a Türr István Gimnázium oktatási és nevelési tevékenységének korszerűsítésében.

Küldetés:

 

A Pápai Türr - Alma Mater Alapítvány számára juttatott adományok megbizható kezelése, dinamikus növelése, és leghatékonyabb felhasználásának biztositása  a támogatásra szoruló és az azt kiérdemlő diákok, valamint a pápai Türr István Gimnázium javára, az adományozók szándékainak megfelelően.

Az Alapítvány  története:

A Pápai Türr - Alma Mater Alapítvány megalapítását a Türr István Gimnázium 1971-ben végzett 4.a osztályos tanulói határozták el 1991-ben, a 20. érettségi  évforduló alkalmával rendezett találkozón.

Az Alapítvány az 1992-ben történő bejegyzését követő 25 évben folyamatosan és sikeresen támogatta a Türr István Gimnázium nevelési és oktatási tevékenységet. Az iskola tanulóinak támogatása meghaladta a 10 millió forintot.

2019-ben az Alapítvány alapítói és tisztségviselői ugy döntöttek, hogy az Alapítványt megnyitják a Türr István Gimnázium alumni tagjai, valamint az Alapítványi célokért aktívan tenni kívánók előtt. A módosított Alapító Okiratban rögzített célok és értékek elérését és érvényesítését biztosítani kívánó szervezeti és működési rend hivatott a következő 25 év hatékony és zavartalan Alapitványi tevékenységét biztosítani.

Az alapítvány 2020. október 7.-től közhasznú jogállásúvá vált.

bottom of page